O copilă de opt ani a murit la spital
Social 14 februarie 2019, 19:25 | 10075

O fetiță de opt ani a murit la Spitalul Raional Rezina, unde a fost internată cu infecție virală acută. Ea s-a stins acum două zile din cauza unei presupuse intoxicații medicamentoase. Viața copilei putea fi salvată, afirmă rudele, care mai susţin că internarea s-a făcut cu întârziere. De cealaltă parte, administrația spitalului declară că medicii nu au pierdut niciun minut. La Ministrul Sănătății a fost creată o comisie de anchetă.

Primele semnale de boală au apărut săptămâna trecută, joi spre vineri, când fata acuza febră. Bunica afirmă că fetei i-a fost administrat un antibiotic, la recomandarea medicului de familie.

Luni, fata a vomitat, iar bunica a chemat ambulanța. La spitalul raional Rezina, copila a stat trei ore într-un salon, fără a fi internată.

Directorul Spitalului Raional Rezina, Nina Postu, susține că medicii au respectat protocolul, potrivit căruia, copilul poate fi monitorizat până la 240 de ore, mai ales că analiza de sânge era în limitele normei.

După trei ore de așteptare, copila a fost dusă la terapie intensivă, în secția pediatrie. Medicii au presupus că fata are intoxicație medicamentoasă și au început tratamentul.

Ulterior, copila a fost transferată în Reanimare, pentru a fi sub monitorizare permanentă, explică Nina Postu. Totodată, medicii au contactat Serviciul republican Toxapel. Deoarece starea copilei se agrava, către ora zece noaptea a fost chemat Aviasan-ul.

Viața copilei putea fi salvată, dacă medicii s-ar fi grăbit să o transporte la Chișinău, susține Iulia Lis.

Medicii din Rezina insistă că au acționat corespunzător.

Tatăl şi-a văzut fata în viață pe data de 3 februarie. A aflat despre moartea singurului copil, fiind în Germania, unde muncește.

Alexandru Zagrenco vrea acum un singur lucru - să afle din ce cauză a murit fiica lui.

Ministerul Sănătăţii a creat o comisie formată din trei medici, - doi de la Institutul Mamei şi Copilului, şi unul de la Spitalul Clinic municipal Chișinău "Valentin Ignatenco". Un raport al acestora urmează să fie făcut în ziua de 12 martie.

Opinia ta contează. Comentează!