Companiile statului, scoase la vânzare
Politic 14 februarie 2019, 20:09 | 2840

Guvernul vrea să vândă 51 la sută din acțiunile Moldtelecom, întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice, precum și hotelul ”Chișinău”. La cea mai recentă ședință a executivului a fost modificat programul de privatizare. Unii experți sunt de părere că puterea a găsit metoda de a stoarce bani prin scheme obscure.

Pe lângă excluderea din programul de privatizare a 24 de întreprinderi și active ale statului, au fost operate și alte modificări. De exemplu, în lista bunurilor ce urmează a fi privatizate a fost inclus un pachet de 51 de procente din acțiunile societății Moldtelecom, unde statul deține tot pachetul. Vladimir Baldovici, șeful Agenției Proprietății Publice, nu a oferit o explicație clară a acestei modificări nici în nota de argumentare și nici în ședința de Guvern. În același timp, expertul economic Victor Ciobanu susține că sunt două scenarii posibile privind aceste privatizări.

În programul de privatizare au fost incluse și două companii de distribuție și furnizare a energiei electrice. Este vorba de RED Nord-Vest și RED Nord. Reprezentanții operatorului de telecomunicații cât și șefii întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice au refuzat să comenteze intenția Guvernului.

Opinia ta contează. Comentează!