12:19:25 23.04.2024
Stiri

Plahotniuc, la Ștefan Vodă: „Mai e mult de lucru ca să ajungem acolo unde ar trebui să fim. De acord. Noi suntem primii care spunem acest lucru”

Partide/Comunicate 14.02.2019 19:05 Vizualizări1049 Autor: Ziarul National
Plahotniuc, la Ștefan Vodă: „Mai e mult de lucru ca să ajungem acolo unde ar trebui să fim. De acord. Noi suntem primii care spunem acest lucru”


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, însoțit de mai mulți colegi, a vizitat sudul republicii, în cadrul caravanei electorale a formațiunii pe care o conduce. În raionul Ștefan Vodă, s-a alăturat caravanei electorale și candidatul PD în circumscripția 36, Nicolae Molozea.

Primul dialog pe care democrații l-a avut în raion a fost cu angajații din domeniul medical și cu asistenții sociali, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii de la guvernare.

Vlad Plahotniuc le-a spus celor prezenți că „cea mai mare recunoștință, dar și motivație pe care democrații o primesc de la cetățeni, în această campanie, este recunoașterea faptului că în țară e un pic mai bine decât înainte de preluarea guvernării”.

„Sigur că mai e mult de lucru ca să ajungem acolo unde ar trebui să fim. De acord. Noi suntem primii care spunem acest lucru. Dar, spre deosebire de alte partide, noi am început și știm exact ce avem de făcut și cum să facem. Nu ne temem de muncă, nu ne temem de responsabilitate și nu facem promisiuni fără să fim convinși că le putem îndeplini”, a spus Plahotniuc.

La întâlnirea pe care echipa democraților a avut-o cu angajații din domeniul educației, pedagogii au menționat că măsurile întreprinse în ultimii ani - printre care majorarea salariilor, plata indemnizației unice pentru tinerii profesori, dar și scutirea pedagogilor de povara rapoartelor interminabile - au pus capăt plecării masive a dascălilor din școli, se spune în comunicat.

Salariile dascălilor au crescut cu 45% de la 1 decembrie 2018, astfel încât un profesor începător de la țară primește astăzi peste 6.000 de lei. Și indemnizația pentru proaspeții pedagogi, care vin în școlile din sate, a crescut de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei, a spus liderul democraților.

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit și cu angajaţii Poliţiei de Frontieră, precum și ai altor instituții de forță. În cadrul întâlnirii s-a discutat consolidarea securității statului. Întrebat cum vede PD lucrurile privind întărirea securității la frontieră, Vlad Plahotniuc a spus că „privește R. Moldova ca un stat suveran și independent”. „Eu cred că tehnologiile moderne, banii suficienţi, poliţiştii de frontieră competenți, pregătiţi, cu salarii bune înseamnă frontiere sigure”, a afirmat președintele PD.

Caravana PD a vizitat apoi și o fabrică de confecții în care muncesc aproximativ 60 de oameni, precum și o importantă vinărie, cu renume internațional, ambele activând în domeniul privat. „O să venim cu noi propuneri ca să asigurăm condiţii oamenilor de afaceri din sectorul privat, în care lucraţi voi, astfel încât antreprenorii să poată să se extindă, să obțină mai mult profit şi să mărească salariile angajaților”, a conchis Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md