A fost lansată o platformă care ajută deputații să fie mai aproape de cetățeni

ddad

Mai multe ONG-uri din Moldova au lansat paltforma „Avem ce Votăm”. Inițiativa, non-partizană urmărește îmbunătățirea mediului electoral și încurajează toți cetățenii să voteze informat.

Potrivit organizatorilor, scopul exercițiului este de aduce mai aproape candidații la funcția de deputat de problemele oamenilor.

Inițiativa a lansat campania „5000 de moldoveni spun”

Cu scopul informării electorale a cetățenilor în contextul alegerilor parlamentare din februarie 2019. Peste 150 de activiștii Avem ce Votăm au chestionat în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, 5000 de moldoveni, din toate circumscripțiile uninominale și i-au întrebat: Care este cea mai mare problemă locală? Care este cea mai mare problemă națională? Cum trebuie să fie un deputat bun?

Pe paltformă găsiți Top 10 probleme locale, top 10 probleme naționale și top 10 caracteristici a unui deputat bun.

Pentru fiecare circumscripție, sunt afișate pe pagina www.avemcevotam.md.

Fiecare din Dvs, în circumscripția în care sunteți inregistrați, puteți alege prioritățile Dvs, din cinci probleme locale sau naționale.

Aceste probleme per circumscripție au reieșit din răspunsurile oamenilor la sondajul ”5000 de moldoveni spun”.

Rezultatele sondajului sunt transmise candidaților la funcția de deputat.

Pentru a-i informa care sunt problemele oamenilor din Republica Moldova și a cere soluții pentru aceste probleme. Răspunsurile primite de la concurenții electorali de asemeanea sunt afișate pe pagina web. Invităm toți locuitorii Republicii Moldova să participle la acest process democratic și să răspundă la chestionarul Avem ce Votăm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente