/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cei care nu au buletine de identitate vor putea să obțină acte provizorii, în ziua alegerilor, pentru a putea vota

14 februarie 2019, ora 18:12

Persoanele cu drept de vot care nu au buletine de identitate, vor putea să-și perfecteze acte de identitate provizorii, în ziua alegerilor, pentru a putea vota.Angajații Agenției Servicii Publice (ASP) vor lucra pe 24 februarie de la ora 07:00 – 21.00.

„În perioada 19 – 24 februarie 2019, buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit, la solicitare, cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, care nu dețin act de identitate sau al căror buletinul de identitate nu este valabil. Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de stat al populației”, informează ASP, într-un comunicat.

Cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 24 ianuarie – 21 februarie 2019, indiferent de termenul de acordare a serviciului solicitat și tariful achitat, pot ridica actul de identitate până la data de 22 februarie 2019 inclusiv.

De asemenea, la solicitarea cetățenilor care vor comanda buletinul de identitate în zilele de 22 și 23 februarie, concomitent li se va elibera, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu, pentru a participa la scrutinul electoral, precizează reprezentanții ASP.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la telefonul de contact al Call-centrului 14-909 sau (+373) 022-25-70-70 şi la telefoanele de contact ale serviciilor eliberare a actelor de identitate și ale centrelor multifuncționale de pe pagina web oficială a Agenției Servicii Publice: www.asp.gov.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram