/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Capitala, plină de dragoste. Mai mulți locuitori ai Capitalei au sărbătorit astăzi Ziua Îndrăgostiților

14 februarie 2019, ora 20:25

Flori, felicitări și turte dulci. Comercianții din Capitală s-au pregătit ca la carte de Ziua Îndrăgostiților și nu au dat greș: nu au avut răgaz de la cumpărătorii care doreau să facă o surpriză celor dragi.

Noaptea trecută cofetarii din Capitală nu au avut timp pentru somn. Angajații acestei patiserii au lucrat cu multă dragoste la fiecare prăjitură pentru a satisface poftele celor îndrăgostiți.

Am pregătit biscuiți și turte dulci, prăjituri tematice cu inimioare, cu inscripții de dragoste. Până la ora 12 am vândut practic totul. Acum așteptăm partea a doua”, Daniel, chelner.

Biscuiții se vindeau cât ai zice pește, iar fiecare cumpărător încerca să găsească ceva cât mai deosebit și gustos pentru cei dragi.

Pentru părinți și pentru sora mea cu soțul ei, care cred că e destul de deosebit să-mi permit să iubesc și așa. Și aș vrea ca dragostea lor să fie foarte pronunțată și pe o lungă durată. Și vreau să le spun că îi iubesc foarte mult.

În fiecare an comand aici tort, soției îi place foarte mult. Astăzi este considerată o sărbătoare sfântă, de aceea felicit toți îndrăgostiții, toate cuplurile căsătorite.

Forfotă mare a fost și pe străzile orașului. Cele mai căutate au fost felicitările din hârtie. Vânzătorii au pregătit opțiuni pentru orice gust.

Este de 25, este și de 50 bănuți. Diferite. 00:24-00:30 Este și pentru copii, este și pentru mai mari, învățători”, vânzătoare.

Pentru profesorul fiicei mele. Ne adaptăm Europei, iar copilul vrea și el să facă plăcut prietenilor săi.

Pentru soțul meu drag și fetița mea. Ceva foarte simbolic, cu un mesaj frumos în limba română sau engleză.

Printre comercianți am găsit și câțiva meșteri hand-made, care special pentru sărbătoarea îndrăgostiților, au confecționat suvenire mai speciale.

Aici este o încercare, adică niște inimioare din polister și care pot fi personalizate, adică fiecare persoană își scrie numele, numele iubitei sau un mesaj sau o dată când s-au născut și este ca un mic suvenir”, Olesea Batereanu, meșteriță Hand-Made.

Deodată scrii pe dânsa, apoi coși dinăuntru, o întorci, lași un centimetru jumate, o întorci pe partea cealaltă. De abia s-a început vânzarea, nu știu”, Valentina, meșteriță Hand-Made.

Unii oameni s-au repezit la tarabele de flori, unde au procurat buchete de sezon. În pofida sărbătorii, aceștia afirmă că prețurile au rămas aceleași.

Pentru părinți. Cred că merită și ei ceva frumos de această sărbătoare.

Lalele și o echibană pentru soție. Nu s-au ridicat deloc eu aș spune. A fost același preț cum a fost: 50-60, nu s-a schimbat nimic.

Totuși, vânzătorii spun că cei mai căutați au rămas trandafirii, chiar dacă sunt și printre cei mai scumpi.

Desigur totul depinde de buget. Dar sunt bărbați adevărați care procură flori frumoase. –Dar ce caută mai mult? –Trandafiri, lalele, e primăvara totuși, iubire, flori.

Nu este o regulă, de fapt regina florii rămâne trandafirul roșu, dar de la an la an se schimbă gusturile și pretențiile cumpărătorilor noștri”, Aurelia Mălai, vânzătoare de flori.

Mai puțin norocoși au fost însă comercianții cu baloane.

Noi azi foarte puține am vândut baloane, undeva la vreo șase-șapte. Sunt unii care consideră că sunt scumpe, dar eu consider că ele de fapt sunt foarte ieftine. Acestea-s 20, acestea 50 de lei”, Adrian, vânzător de baloane.

Totuși, o parte din oamenii pe care i-am întâlnit în stradă au spus că nu sărbătoresc astăzi Sfântul Valentin.

Ne dăm felicitări. Ca în fiecare zi, pentru că ne iubim în fiecare zi, nu ne trebuie o sărbătoare anume.

Nu pot spune că e ceva foarte deosebit pentru noi, dar e încă un prilej de a ne întâlni cu prietenii.

Deși nu este o sărbătoare oficială, Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin este sărbătorită anual pe 14 februarie. Conform legendei, Valentin era un preot creștin care căsătorea în secret cuplurile îndrăgostite, în timp ce acest lucru era interzis de împăratul roman.

Reporter: Diana Popa

Imagine: Mark Diaconu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram