Un tânăr cu origini moldovenești, numit cel mai mare hit al Australian Football League

Ștefan Okunbor, născut în Republica Moldova, a fost numit în februarie curent "Cel mai mare HIT al Australian Football League". La vârsta de 20 de ani, acesta semnat un contract de doi ani cu clubul de fotbal australian Geelong Cats.

Foto: Denis Rosca/ Facebook

Ștefan Okubor s-a născut în Republica Moldova, iar la vârsta de trei ani, familia sa s-a mutat în Irlanda Mama sa este moldoveancă, iar tatăl nigerian.

În Irlanda, Okunbor a început să joace fotbal galic, iar ulterior a fost observat de fotbalistul Tadhg Kennely și a fost invitat să meargă al Dublin să joacă în liga AFL.

În 2018, Okunbor a decis să îți încerce norocul în Australia, unde va juca drept recrut pentru Geelong Cats. Acum Ștefan Okunbor va trebuie să se ajusteze unui nou set de reguli, însă perspectiva de a deveni un jucător full-time spune că îl entuziasmează.

„Nu intri într-un oficiu, ci pe un teren de antrenament cu restul băieților și toți sunteți în aceeași barcă. Este uimitor. E un sentiment grozav”, a spus tînărul sportiv, scrie geelongcats.com.


Pub