Valeriu Ghileţchi, despre proiectele pe care le va promova în viitorul Parlament: Îmi propun să fiu o voce puternică a concetățenilor noștri aflați temporar sau permanent peste Ocean

În cadrul unui interviu acordat pentru „Ziarul Naţional”, Valeriu Ghileţchi, vicepreşedinte al Parlamentului, candidat la funcţia de deputat în circumscripţia uninominală SUA şi Canada, a fost întrebat: Ce proiecte veți promova în viitorul Parlament?

Foto: ziarulnational.md

„Cu mandatul cetățenilor moldoveni din America îmi propun să fiu o voce puternică a concetățenilor noștri aflați temporar sau permanent peste ocean. Voi lupta cu dedicare pentru promovarea valorilor morale: recunoașterea valorii vieții din momentul zămislirii fătului, protecția copiilor, apărarea familiei formate dintr-un bărbat și o femeie”, a declarat el.

Valeriu Ghileţchi afirmă că va depune eforturi „pentru a facilita obținerea documentelor necesare, accentuând apropierea serviciilor de cetățeni și reducerea timpului de așteptare, astfel încât procesul să servească cât mai bine nevoilor moldovenilor din SUA și Canada”.

„Voi promova ideea creării unui fond prin care diaspora din America să investească în proiecte de afaceri cu potențial de creștere în Moldova. Voi promova proiecte care să ajute copiii din SUA și Canada să învețe limba părinților și buneilor lor. Voi lansa un program de schimb de experiențe, prin care vom transfera cunoștințele de la antreprenorii de succes din diasporă către antreprenorii ambițioși din țară”, mai spune Valeriu Ghileţchi.


Pub