(video) Socialist cu cetățenie română de 17 ani. Lebedinschi: „Nu-mi permite timpul să renunț la ea”

Deși din 2002 deține cetățenia română, socialistul Adrian Lebedinschi susține că nu dispune de timp pentru a renunța la ea. Cel puțin asta a declarat candidatul din circumscripția nr. 29 în cadrul dezbaterilor de la TV8.

„Vreau să vă spun foarte simplu. Cetățenia statului român, într-adevăr, am obținut-o în anul 2002 când eram tânăr specialist. Ca și alți tineri, nu vedeam continuarea activității mele pe teritoriul Republicii Moldova.

De aceea, m-am implicat activ aici și am rămas în Republica Moldova pentru a face mai departe cariera.

Totuși, Lebedinschi a susținut că nu utilizează cetățenia română.

„Am încercat să văd care este procedura. Este una complicată. Trebuie să mă aflu mai mult timp pe teritoriul României pentru a acumula un set de acte. Acum, chiar nu-mi permite timpul”, a conchis socialistul.

Amintim că în campania electorală pentru parlamentarele din luna noiembrie 2014, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat și a dat asigurări că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta.

Până în prezent însă, șase deputați socialiști continuă să se bucure de calitatea de cetățean european, dar având o poziție anti-europeană. Aleșii poporului care dețin dublă cetățenie sunt: Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, scrie moldovacurata.md


Pub