Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tânărul din articolul ZdG -…

Tânărul din articolul ZdG – „Orfan cu părinţi: Povestea din spatele unei fotografii”, a decedat

Tânărul Viorel Gnatiuc, fotografia căruia a fost publicată pe 19 ianuarie, curent, pe o rețea de socializare, însoțită de mesajul că acesta ar fi fost dat afară dintr-un spital, a fost găsit decedat pe 9 februarie, curent. Ziarul de Gardă a documentat cazul și istoria tânărului într-un articol publicat în ediția tipărită din 7 februarie.

Poliția a fost alertată de locatarii unui bloc de locuit din strada Albișoara, care au găsit corpul neînsuflețit al tânărului într-o debara de la etajul nouă, pe 9 februarie, curent. „La fața locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani din capitală și medicul legist. La examinarea vizuală urme de moarte violentă nu au fost depistate. Cadavrul a fost direcționat la Centrul de medicină legală pentru a fi supus expertizei pentru identificarea cauzei decesului”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, ofițerul de presă al Direcției de poliție a mun. Chişinău, Natalia Stati.

Rezultatele expertizei medico-legale nu sunt gata, deocamdată. Tânărul ar fi decedat între 8-9 februarie, cu puțin timp înainte ca trupul neînsuflețit al acestuia să fie găsit.

Sora lui Viorel, Claudia, a declarat pentru ZdG că a discutat și cu mama lor biologică Natalia care din prima le-a spus că poate să le trimită niște bani pentru înmormântare și pomene, dar nu va veni în țară. „Am vorbit și cu bunica și mai multe rude să adunăm bani și să-l înmormântăm ca pe un om, că e om și e al nostru, dar toți îl dau cu piciorul, numai eu cu fratele ne batem capul. Până la urmă, mama  a vorbit cu poliția și a zis că statul las să hotărască și să fie înmormântat acolo la Chișinău”, a încheiat Claudia.

După ce o femeie a publicat fotografia lui Viorel Gnatiuc pe o rețea de socializare, însoțită de mesajul că acesta ar fi fost dat afară dintr-un spital, Ziarul de Gardă a început să documenteze cazul și istoria tânărului.

„Gnatiuc Viorel, din Glodeni. Băiat fără de părinţi. A avut o tumoare la gât şi i-au făcut operaţie la Spitalul Clinic „Sfânta Treime”. N-are poliţă şi bani… Medicii l-au alungat de la spital cu rana deschisă. N-avea bani să plece la o mătuşă, la Bălţi. A stat toată noaptea afară, în frig, la Ciocana, str. Ginta Latină. Nici nu putea vorbi”, e mesajul femeii care a adunat peste 11 mii de distribuiri şi două mii de comentarii.

Povestea tânărului o puteți citi în articolul:

„Orfan cu părinţi: Povestea din spatele unei fotografii”