Candidatul independent Viorel Savva propune înființarea „Partidului Vocea Diasporei”

Candidatul independent în circumscripția 51, SUA, Canada, a lansat propunerea de a crea „Partidul Vocea Diasporei”, un partid bazat pe meritocrație și care să apere interesele și năzuințele moldovenilor aflați în străinătate.

Într-un comunicat difuzat presei,  Viorel Savva menționează că este timpul ca diaspora moldovenească să își înființeze propriul partid pentru a fi eficienți în lupta lor pentru a salva Republica Moldova.

,,Este o inițiativă a unui compatriot pentru a încerca să luptăm împotriva nedreptăților care au loc în Justiție din Republica Moldova”, menționează candidatul.

Potrivit lui, comunitatea moldovenilor din afara țării trebuie să se organizeze și să formeze o echipă „pentru a deveni o voce care să se impună și care să nu fie folosită ori de câte ori vin alegerile parlamentare de către cine vrea și cum vrea”.

,,Astăzi va fi creat un grup de inițiativă în care vor fi acceptați toți cetățenii de bună credință, stabiliți în afara Republicii Moldova, în vederea constituirii Partidului Vocea Diasporei. Un partid al celor care cred că Moldova poate fi salvată de pe marginea prăpastiei și care sunt gata să se implice fie prin experiența lor, prin energia lor sau doresc să ajute financiar”.

Viorel Savva a creat un grup de inițiativă pe Facebook – Grupul de inițiativă ,,Partidul Vocea Diasporei”.

Viorel Savva susține că este doar o ,,propunere care rămâne deschisă” și că toți cei interesați pot veni cu sugestii de program, doctrină, mod de funcționare și că el nu vizează neapărat să fie liderul acestei formațiuni.

,,Haideți să arătăm celor de acasă, guvernanților de toate felurile că se poate face o altfel de politică. Republica Moldova supraviețuiește în principal datorită remitențelor care vin din partea compatrioților noștri din afara țării. Aceștia sunt îndreptățiți să participe la actul guvernării, dar în mod organizat și nu trebuie să se lase atrași într-un joc sau altul de către vreun diversele partide cu interese obscure”.

Candidatul Viorel Savva a specificat că ar fi, de altfel, primul partid din istoria Moldovei creat în afară, cu cetățeni stabiliți în afară.

Viorel Savva susține că a primit multe mesaje de sprijin în ultima vreme inclusiv în sprijinul acestei inițiative și de aceea a luat decizia de a demara proiectul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.