Năstase, apel către Dăncilă
Politic 13 februarie 2019, 17:42 | 2847

Copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase i-a expediat o scrisoare premierului României, Viorica Dăncilă, în care îi solicită să se pronunțe public în legătură cu decizia autorităților de la Chișinău de a nu permite diasporei să voteze cu paşapoarte expirate. Solicitarea lui Năstase vine în contextul deținerii de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Năstase spune că a fost la București să sesizeze Guvernul României cu privire la modul antidemocratic, prin care guvernarea de la Chişinău obstrucționează votul cetățenilor Republicii Moldova stabiliți în străinătate.

În scrisoarea adresată Guvernului României, copreşedintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase face apel către premierul Viorica Dăncilă să analizeze urgent situația fără precedent generată de această decizie a Guvernului Republicii Moldova și să evalueze oportunitatea de a se implica și de a formula o poziție publică pe aceasta temă.

Prim-ministrul Pavel Filip nu a fost de găsit pentru o reacţie. Am vorbit în schimb cu Alina Merlici, consultantă a Direcţiei Comunicare şi Protocol a Cancelariei de Stat, care ne-a spus să-i expediem o solicitare în scris. Deocamdată, nu am primit răspuns.

Opinia ta contează. Comentează!