Grevă generală în Belgia
Externe 13 februarie 2019, 17:55 | 1164

Belgia se confruntă cu o grevă generală. Medici, profesori, poliţişti și chiar angajaţii supermarketurilor nu au ieșit la lucru, iar toate cursele aeriene spre și din această țară au fost anulate. Oamenii, care au început să protesteze încă de aseară, își doresc creşterea salariilor.

Aeroporturile din Belgia sunt paralizate. Niciun avion nu decolează şi nu aterizează în această țară. Compania care asigură controlul traficului aerian a fost nevoită să ia câteva măsuri în această situație.

Și circulația feroviară a fost perturbată. Circulă doar o garnitură din două, având prioritate liniile principale. În ceea ce priveşte trenurile de mare viteză şi cele internaţionale, nu sunt anunţate probleme majore.

Au fost afectate și serviciile poştale, precum şi cele de colectare a deşeurilor. Majoritatea spitalelor asigură doar urgenţele. Și o parte din şcoli şi grădiniţe au fost închise. Au hotărât să-și întrerupă activitatea şi angajaţii marilor lanţuri de magazine. Ziua de grevă naţională a fost organizată după ce negocierilor cu patronatele privind creşterile salariale, limitate de guvern la 0,8 la sută în următorii doi ani, au eșuat. Aceasta este cea mai mare grevă din ultimii cinci ani din Belgia.

Opinia ta contează. Comentează!