Reacție dură din partea ONG-urilor
Social 13 februarie 2019, 20:20 | 961

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă comportamentul judecătorului Serghei Lazari, care și-a permis să bruscheze echipa de filmare a Jurnal TV. Experții vorbesc de o sfidare a Codului de etică și solicită Consiliului Superior al Magistraturii să examineze cazul.

Incidentul a avut loc la ședinţă de judecată în dosarul Domnica Manole. Nemulțumit de faptul că este filmat, unul dintre judecătorii care se ocupă de dosar, Serghei Lazari, a bruscat echipa Jurnal TV, pe holul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. În adresa cameramanului au răsunat cuvinte amenințătoare.

Organizațiile de media condamnă lipsa de corectitudine în raport cu presa, manifestată de către judecătorul Serghei Lazari.

Organizațiile de media solicită Comisiei de etică și conduită a judecătorilor să examineze cazul, pentru a-i da nota cuvenită. Experți fac apel și la Consiliul Superior al Magistraturii să comenteze comportamentul lui Serghei lazari, din punct de vedere al rrespectării disciplinei şi eticii profesionale. Totodată, experții cer să fie luate măsurile de rigoare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor. Potrivit legii, jurnaliștii au dreptul de a filma, fotografia, de a obține și difuza informații de interes public. La fel, cetățenii au dreptul de a primi informații prin intermediul mass-media. Împiedicarea intenționată a activității mass-media este pasibilă de răspundere penală, în conformitate cu articolul 180 prim al Codului Penal.

Opinia ta contează. Comentează!