05:50:47 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Premierul Filip oferă detalii despre OPERAȚIUNEA de salvare a celor doi piloți moldoveni: „Noi am oferit tot suportul financiar. E vorba de SUME mari”

Politică 13.02.2019 11:17 Vizualizări3075 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Filip oferă detalii despre OPERAȚIUNEA de salvare a celor doi piloți moldoveni: „Noi am oferit tot suportul financiar. E vorba de SUME mari”


Premierul Pavel Filip se declară indignat de faptul că președintele Igor Dodon ar fi blocat negocierile pentru eliberarea celor doi piloți moldoveni, care au fost capturați în anul 2015 de talibanii afgani. Oficialul subliniază că unii oameni și-au riscat viața în această operațiune, iar acum cineva vrea să folosească acest caz în scopuri electorale.

„Mi-a părut rău de ce am văzut. Eu am fost implicat în acest proces trei ani. Nu o să vă ofer toate detaliile, pentru că sunt date ce țin de serviciile secrete. Am avut oameni din servicii care și-au riscat viața, au avut de suferit din cauza asta. Au stat acolo (Afganistan n.r.), au dormit acolo. E vorba de cei care purtau negocierile. Noi am oferit tot suportul financiar ca să ducem aceste negocieri până la capăt. Și e vorba de sume mari. Patru luni s-au blocat negocierile. Spunea cineva că s-a implicat Federația Rusă. Nu știam în ce mod s-a implicat, dar iată că lucrurile au devenit clare. E imoral să-ți faci capital politic cu asemenea cazuri”, a declarat Pavel Filip, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii de la Strășeni.

Oficialul a mai adăugat că nu e normal ca secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și medicul-șef de la Spitalul Cancelariei de Stat să nu aibă acces la cei doi piloți, care actualmente sunt în custodia unui ONG condus de Igor Ciaika, fiul procurorului general al Rusiei.

„Noi am solicitat accesul la ei ca să-i aducem acasă. Nu am vrut să așteptăm până când domnul Dodon va pleca la conferința de la Munchen și apoi să zboare la Moscova și să-i aducă. Este păcat”, a subliniat Filip.

De menționat că și spicherul Parlamentului, Andrian Candu, l-a acuzat pe Igor Dodon că vrea să-și facă PR pe seama tragediei celor doi piloți moldoveni. Candu i-a cerut lui Dodon să înceteze „batjocura” și să le permită reprezentanților Guvernului să-i aducă acasă pe cei doi piloți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md