14:53:03 23.04.2024
Stiri

CONFIRMAT, DOC // Candidații PSRM la alegerile parlamentare, care dețin cetățenia ROMÂNĂ, nu au depus niciun demers de a RENUNȚA la aceasta

Politică 13.02.2019 13:40 Vizualizări3341 Autor: Ziarul National
CONFIRMAT, DOC // Candidații PSRM la alegerile parlamentare, care dețin cetățenia ROMÂNĂ, nu au depus niciun demers de a RENUNȚA la aceasta deschide.md


Cei șase deputați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), care dețin cetățenia română de mai mulți ani, nu au depus niciun demers pentru a renunța la aceasta. Acest lucru este confirmat de Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România.

Fostul președinte al PSRM, actual președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a dat asigurări încă din 2014 că deputații Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi vor renunța la cetățenia română. Totuși, nici după patru ani și ceva aceștia nu au întreprins nimic în acest sens, deși aduc în permanență acuzații la adresa României.

Candidatul PSRM la alegerile parlamentare din februarie 2019, Ghenadi Mitriuc, a declarat acum câteva săptămâni că a depus cerere de renunţare la cetăţenia română. În același timp, Mitriuc nu a prezentat nicio probă în acest sens.

Într-un răspuns al Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, oferit pentru portalul deschide.md, se arată că niciunul dintre cei șase deținători ai cetățeniei române nu au făcut niciun demers oficial pentru a renunța la aceasta.

Nici Adrian Lebedinschi nu vrea să renunțe la cetățenia română. La dezbaterile electorale din data de 5 februarie, socialistul a afirmat că „renunțarea la cetățenia română presupune o procedură foarte complicată”.

Însă, acesta a fost contrazis anterior de Traian Băsescu, care a precizat că „să renunți la cetățenia română este suficientă o cerere”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md