15:28:32 24.04.2024
Stiri

Un candidat la alegeri propune înființarea Partidului „Vocea Diasporei”: „Ar fi spaima cea mare a politicienilor din Republica Moldova”

Partide/Comunicate 13.02.2019 15:19 Vizualizări1225 Autor: Ziarul National
Un candidat la alegeri propune înființarea Partidului „Vocea Diasporei”: „Ar fi spaima cea mare a politicienilor din Republica Moldova”


Candidatul independent din circumscripția uninominală nr. 51 (SUA, Canada), Viorel Savva, propune înființarea Partidului „Vocea Diasporei”, care să apere interesele moldovenilor aflați în străinătate.

Nefiind mulțumit de faptul că vocea moldovenilor aflați în afara granițelor nu este auzită în republică nici de către guvernanți și nici de către mass-media, Viorel Savva consideră că este timpul ca diaspora moldovenească să își înființeze propriul partid pentru a fi eficientă în lupta ei pentru „a salva Republica Moldova”.

„Este o inițiativă a unui compatriot pentru a încerca să luptăm împotriva nedreptăților care au loc în justiția din Republica Moldova. Comunitatea moldovenilor din afara republicii trebuie să se organizeze și să formeze o echipă pentru a deveni o voce care să se impună și care să nu fie folosită ori de câte ori vin alegerile parlamentare de către cine vrea și cum vrea”, menționează candidatul.

„Astăzi va fi creat un grup de inițiativă în care vor fi acceptați toți cetățenii de bună credință, stabiliți în afara Republicii Moldova, în vederea constituirii Partidului Vocea Diasporei. Un partid al celor care cred că Moldova poate fi salvată de pe marginea prăpastiei și care sunt gata să se implice fie prin experiența lor, prin energia lor sau doresc să ajute financiar”, a anunțat Viorel Savva, care a și creat un grup de inițiativă pe Facebook – Partidul Vocea Diasporei.

Candidatul îi îndeamnă pe toți cei interesați să vină cu sugestii de program, doctrină, mod de funcționare, adăugând că dânsul „nu vizează neapărat” să fie liderul acestei formațiuni.

„Haideți să arătăm celor de acasă, guvernanților de toate felurile că se poate face o altfel de politică. Republica Moldova supraviețuiește în principal datorită remitențelor care vin din partea compatrioților noștri din afara țării. Aceștia sunt îndreptățiți să participe la actul guvernării, dar în mod organizat și nu trebuie să se lase atrași într-un joc sau altul de către vreun diversele partide cu interese obscure”.

Candidatul Viorel Savva a specificat că acesta ar fi primul partid din istoria Moldovei creat în afară, cu cetățeni stabiliți în afară.

Unul din internauți a comentat la anunțul lui Savva că acest partid „ar fi spaima cea mare a politicienilor din Republica Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md