10:56:09 23.04.2024
Stiri

Escrocherie pe WhatsApp. Mare atenție! Conturile voastre sunt în pericol

Știri 13.02.2019 18:30 Vizualizări1517 Autor: Ziarul National


Escrocherie pe WhatsApp. Mare atenție! Conturile voastre sunt în pericol

O nouă escrocherie a hackerilor face ravagii printre utilizatorii de Whatsapp. Aplicația a devenit ținta mai multor hackeri. Utilizatorii își pot pierde accesul la cont într-o secundă.

Acest nou tip de înşelatorie a ajuns şi în România, unde mai mulţi utilizatori reclamă că şi-au pierdut accesul la conturile de WhatsApp, care au ajuns pe mâna hackerilor, scrie digi24.ro.

Cum funcţionează escrocheria? Utilizatorul primeşte un mesaj, de la un prieten al cărui cont a fost compromis, în care este rugat să îi trimită un cod de verificare primit prin SMS, sub un pretext fals. Pentru că utilizatorul nu ştie că are de a face cu un hacker, trimite codul primit prin SMS şi astfel hackerul poate căpăta controlul asupra contului de WhatsApp.

De fapt, codul trimis prin SMS este cel pe care îl primeşti atunci când încerci să înregistrezi un cont de WhatsApp şi modul prin care aplicaţia verifică dacă persoana care încearcă să se înregistreze este chiar deţinătorul numărului de telefon.

Odată ce hackerii preiau controlul contului de WhatsApp, ei îl pot folosi pentru a trimite mesaje similare prietenilor sau familiei din lista ta, pentru a le cere bani, precum şi pentru a şantaja utilizatorii pentru a le trimite bani şi a-şi recupera accesul la cont.

WhastApp nu a transmis deocamdată un comunicat oficial privind acest nou tip de „scam”, însă utilizatorii sunt sfătuiţi să nu trimită nimănui codurile de verificare prin SMS şi să fie precauţi dacă primesc mesaje de la apropiaţi, în care li se cere să trimită bani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md