Candidata Partidului ȘOR pe circumscripția SUA-Canada, promite lansarea cursei aeriene directe peste ocean

7a745e0e-1a3c-4054-9e53-20520b958680

Candidata Partidului Politic ȘOR pe circumscripția uninominală 51 (SUA, Canada), Rodica Rusu, vine cu o inițiativă reală, palpabilă și în interesul a zecilor de mii de moldoveni  aflați peste ocean – o cursă avia directă, care ar lega Republica Moldova de America de Nord și ar face mai simplă legătura dintre cei plecați peste hotare și familiile care îi așteaptă acasă.

Rodica Rusu a prezentat principalele viziuni ale platformei sale electorale, care este bazată pe lucruri reale și nu pe „utopii”, așa cum procedează alți candidați. „Eu vin cu un program concret și nu cu promisiuni utopice. Vin cu un șir de acțiune menite să aducă schimbări pentru oameni astăzi și nu în viitorul îndepărtat”, a menționat Rodica Rusu.

Tânăra politiciană a remarcat că peste 100 de mii de moldoveni locuiesc în SUA și Canada și nu au o cale directă de a ajunge acasă.

Ea, care lucrează în domeniul aviatic, a menționat că a studiat problema și a constatat că pentru lansarea acestei curse este nevoie atât de modificarea legislației pentru a o armoniza cu cea americană, cât și pentru asigurarea condițiilor tehnice la Aeroportul Internațional Chișinău.

Cea de-a doua problemă pare a fi ușor de rezolvat, având în vedere că până la sfârșitul acestui an la Aeroport va fi lansată pista de bază, care va permite decolarea și aterizarea avioanelor de mari dimensiuni.

Urmează să se lucreze mult pe armonizarea legislației. „Regulile internaționale sunt foarte stricte. Iată de ce este necesară o bază legislativă, iar aici vine rolul guvernanților care ar trebui să înceteze să facă politică doar pentru a arăta bine la televizor, dar să facă legi pentru oameni”, a accentuat candidata Partidului Politic ȘOR.

Rodica Rusu, care spune că nu-și dorește să devină politician, dar doar să lucreze pentru dezvoltarea țării și sporirea nivelului de viață a oamenilor a declarat că își dorește să contribuie activ la lansarea conexiunii avia directe dintre Republica Moldova și America de Nord. „M-am angajat să fiu eu cea care va contribui prin toate eforturile posibile pentru realizarea acestui obiectiv”, a dat asigurări Rodica Rusu.

Ea a anunțat că se va deplasa zilele viitoare în SUA unde va discuta cu oamenii în privința principalelor probleme cu care se confruntă, iar în baza acestor discuții își va extinde programul electoral.

La aceeași conferință, Rodica Rusu și-a chemat concurenții electorali la o luptă politică onestă și să dea dovadă de maturitate politică. „Să aratăm că putem avea o campanie civilizată. Mulți au angajat troll. Mi se pare josnic, lipsit de educație, iar oamenii care utilizează asemenea instrumente nu au voie să facă parte din actul guvernării”, a concluzionat candidata Partidului ȘOR pe circumscripția uninominală 51.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente