(video) Premieră: Ediţia specială Range Rover Sport HST cu până la 400 de CP, în premieră cu compresie electrică

Până acum câteva ore, cu toţii ştiam că familia de motoare Ingenium a grupului auto britanic JLR era formată din agregate de 2.0 litri şi cu doar patru cilindri, însă de când a fost introdusă s-a promis că în viitor se va extinse. Acest timp a venit!

Primul model cu un nou motor Ingenium a devenit Range Rover Sport în noua versiune specială HST. Unitatea are şase cilindri în linie, un volum de 3.0 litri, un turbo compresor twin-scroll şi un supercharger electric în premieră pentru o maşină Jaguar Land Rover Cars!

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Noul Range Rover Sport Facelift

Noul Range Rover Sport HST combină fără efort manipularea dinamică pe drumuri, rafinamentul luxos și marca comercială Land Rover. Introducerea noului benzinar cu 400 de CP (pe unele pieţe va fi disponil şi într-o versiune cu 360 de CP) îmbunătățește performanța şi răspunsul cu economia de combustibil.

Disponibil inițial pe ediția specială HST, propulsorul este mai receptiv și mai bine echilibrat decât un V6 pe benzină. Cu 550 Nm de cuplu, acesta ajută SUV-ul să sprinteze de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 6.2 secunde. Viteza maximă urcă la 225 de km/h.

Noua unitate cu șase cilindri are o combinație inovatoare de funcții avansate, inclusiv prin introducerea unui compresor electric pentru a oferi un răspuns imediat cu putere. Capabil să fie gata de a funcţiona pe deplin în doar 0.5 secunde cu până la 120.000 de rpm, printr-o conexiune directă cu accelerația, noua tehnologie elimină virtual şi practic în totalitate aşa-zisul turbo lag.

Acest supercharger, sprijinit de un turbo compresor twin-scroll și de un sistem de acţionare variabilă a supapelor, care stimulează puterea și ajută motorul să respire cu eficiență maximă, designul noului motor cu șase cilindri optimizează performanța și economia de carburant, precum și reducerea emisiilor.

Aceste tehnologii de amplificare a performanței funcționează alături de o nouă unitate de propulsie de tip Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV). Potrivit producătorului britanic, consumul de combustibil declarat este de 9.3 litri al 100 de km parcurşi şi un nivel de emisii CO2 de 213 g/km. De asemenea, prin introducerea acestui sistem hibrid, Land Rover afirmă că este ultimul pas luat în vederea îndeplinirii angajamentului său de a oferi o opțiune electrificată pe toate modelele noi începând cu 2020.

Sistemul de propulsie mai are şi un nou sistem Start-Stop care se oprește când maşina staționează și combină cel mai recent motor de 3.0 litri cu un altul electric. Acest lucru permite sistemului să stocheze energie prin frânare regenerativă și să o depoziteze într-o baterie de 48 V pentru utilizare ulterioară, cum ar fi atunci când are loc pornirea de pe loc până la o anumită viteză, după care deja se conectează motorul cu ardere internă!

Modelul de ediție specială mai este oferit cu o combinație unică de actualizări de interior și exterior, inclusiv cu nişte embleme speciale și inserţii din fibră de carbon pe capotă, grila frontală, prizele de aer laterale şi pe hayon.

Clienții vor avea posibilitatea de a alege din două modele de jante din aliaj și cinci culori exterioare: Santorini Black, Fuji White, Indus Silver, Firenze Red sau Carpathian Grey. Modelul HST va putea fi identificat uşor prin etriere roșii de frână sau cu o culoare gri anodizată opţională.

În interior, scaunele Dynamic reglabile în 16 poziţii au o combinaţie de culori actualizată, împreună cu tapiţerie suede pe volan şi levierul cutiei de viteze, dar şi padele de comutare a treptelor din crom satinat, alături de embleme HST.

În plus faţă de suita de sisteme de protecţie şi asistenţă se mai oferă standard un Advanced Cruise Control cu Stop & Go şi Steer Assist, dar şi sistemul de frânare de urgenţă de la viteze mari High Speed Emergency Braking. Viitorii proprietari nu vor fi lipsiţi şi de alte sisteme interesante, precum este acelaşi Terrain Response 2.

Spre deosebire de noul Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic, pentru Range Rover Sport HST nu se anunţă vreun număr limitat de producţie. Modelul este disponibil deja pentru a fi comandat, iar în Marea Britanie are un preţ de start de 81.250 de lire sterline.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/