/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Un student din Capitală a pornit o afacere ingenioasă: cumpără și livrează orice tip de marfă

missing
13 februarie 2019, ora 18:10

Dacă nu puteți să ieșiți din casă pentru a face cumpărături sau pur și simplu vă este lene, un student din Capitală se oferă să facă asta în locul vostru; desigur, pentru bani. De altfel, în aceasta și constă afacerea tânărului, pornită recent. Iar cu banii câștigați, visează să-și cumpere o mașină.

Mihai este student în anul întâi la Facultatea de Economie, însă deja a reușit să-și deschidă propria afacere. Astfel, câteva săptămâni în urmă tânărul a început să livreze cumpărături contra cost.

MIHAIL BURSUC, FONDATOR: „Ideea a venit când am început să ajut prietenii sau familia să merg în locul lor la magazin sau, de exemplu, să iau o haină de la curățătorie. Și am înțeles că posibil să aibă nevoie mai multă lume de acest serviciu. Eu pot să fiu în momentul și în locul potrivit când persoana este ocupată”.

Deocamdată, afacerea sa funcționează doar pe rețelele sociale. Sora tânărului îl ajută să administreze comenzile, iar Mihai procură marfă și o livrează clientului.

MIHAIL BURSUC, FONDATOR: „Omul îmi scrie, îmi dă o listă, apoi sora prelucrează această listă, contactează persoana, îmi transmite mie listă de cumpărături, eu merg la magazin”.

Tânărul alege magazinul în funcție de produsele care urmează a fi procurate, fiind atent la preț și la calitatea acestora.

Cu cât mai multe produse comandă persoana, cu atât mai scumpă este și livrarea.

Am un copil mic și în condițiile în care timpul de afară nu ne prea permite să ieșim, am avut nevoie de câteva produse”, spune Iana, o consumatoare a serviciului.

Deși e abia la început, tânărul are deja planuri mari de viitor. Acesta spune că dorește să deschidă un site și să extindă livrarea pe tot teritoriul țării.

MIHAIL BURSUC, FONDATOR: „Vreau și eu să am o echipă. Acum arendez o mașină, dar să îmi procur cu timpul și o mașină proprie cu care voi putea să livrez produsele. Suntem în căutarea granturilor. În fiecare zi caut și mă interesez”.

Reporteră: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram