/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ministerul de Externe cere rechemarea ambasadorului R. Moldova de la Moscova

missing
13 februarie 2019, ora 19:34

Acesta a precizat că un asemenea demers a fost expediat, însă, întrebat care este motivul, acesta a spus că nu ne poate oferi alte detalii.

Guvernul l-a numit pe Andrei Neguță în funcția de ambasador Republicii Moldova în Federația Rusă, și, prin cumul, în funcția de Ambasador în Republica Kazahstan la 17 octombrie 2018.

Neguță este ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru ITAR-TASS că ”retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât și întreaga regiune”. Ulterior, Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017.

Andrei Neguţa a fost ambasador al Republicii Moldova în Franța și, prin cumul, în Spania și Portugalia (2003 – 2006). În perioada 23 – 27 aprilie 2001, a fost membru în delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram