image
Sursa foto: jurnal.md

Politică în loc de lecții: Pentru o acțiune PD, învățătorii liceului din Răzeni au închis școala și au trimis copiii acasă

Electorală în defavoarea școlii. Au închis școala și au trimis copiii acasă, ca să meargă la o manifestație electorală a Partidului Democrat. Învățătorii de la Liceul „Ion Pelivan” din satul Răzeni, raionul Ialoveni, au ales să facă politică în timpul orelor de studiu. Unii spun că așa le-a ordonat directorul liceului Natalia Raileanu. Aceasta nu confirmă faptul. „Este treaba profesorilor”, a declarat la rândul său vicepreședintele PD, Andrian Candu, care a organizat evenimentul.

Marți, ora 11 și 30 de minute. Satul Răzeni. Copiii de la Liceul „Ion Pelivan” și-au luat ghiozdanele și merg voios spre casă.

Corpul didactic al liceului se îndreaptă însă spre Casa de cultură, la o întâlnire cu Andrian Candu. Jurnal TV a întrebat dascălii ce se întâmplă, de ce a fost întrerupt procesul și cum explică ei situația. Unii au spus că totul se face la ordinul directoarei. Alții au preferat să tacă.

La liceu, echipei Jurnal TV i s-a spus că tot colectivul profesoral se află la adunarea organizată de Partidul Democrat.

Contactată telefonic, directoarea Liceului „Ion Pelivan” din satul Răzeni, Natalia Raileanu, a spus că procesul educativ nu a fost întrerupt și că nu a dat nicio indicație nimănui.

Jurnal TV a cerut explicați și de la fruntașul PD Andrian Candu. Acesta spune că nu cunoaște nimic despre întreruperea orelor de la liceu, iar prezența profesorilor la un eveniment electoral ar fi treaba personală a fiecărui om.

Reprezentanții Ministerului Educației nu au comentat situația, deocamdată.

Citeşte mai mult despre

PD

Noutăţile partenerilor

comentarii: