Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Doi vicedirectori de la Urgență, demiși din funcție; Cum explică Ministerul Sănătății

Doi vicedirectori de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost demiși ieri din funcție. Potrivit Ministerului Sănătății, unul dintre vicedirectori ar fi fost eliberat din funcție din propria inițiativă, iar altul din cauza numeroaselor încălcări depistate în activitatea sa.

Demiterea celor doi angajați ai CNAMUP au avut loc ieri.

Unul dintre vicedirectorii CNAMUP, Alexandru Ghedirimschi, a fost eliberat din funcţie în baza cererii de concediere din proprie inițiativă.

Potrivit ofițerului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, celălalt vicedirector, Vasile Cucu, a fost demis din funcție prin ordinul emis de către Ministerul Sănătății, după ce au fost depistate mai multe nereguli în activitatea sa.

Totodată, Stratulat a mai menționat că demisia lui a avut loc și din cauza multiplelor decese din ultima perioadă, dar și pentru faptul că ambulanțele au ajuns cu întârzieri la pacienți.

Potrivit surselor Jurnal.md, demiterea celor doi vicedirectori ai CNAMUP ar fi o răfuială politică. Fiind solicitată să ne ofere o reacție la această afirmație, ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a spus că nu comentează declarațiile respective.

Precizăm că Alexandru Ghidirimschi activa în calitate de vicedirector planificare și dezvoltare strategică a CNAMUP, iar Vasile Cucu deținea funcția de vicedirector logistică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: