(foto) Lucrările de reconstrucție a Scărilor de Granit din Parcul „Valea Morilor” au fost reluate. Primăria dă asigurări că vor fi finisate până în luna iulie

Săptămâna trecută au fost reluate lucrările de reconstrucție a Scărilor de Granit din Parcul „Valea Morilor”. Obiectivul este realizat în proporție de 60 la sută și se desfășoară conform proiectului de execuție. Primăria Chișinău anunță că darea în exploatare a scărilor este planificată pentru luna iulie 2019.

Foto: UNIMEDIA

Lucrările de reconstrucție pe șantier au fost parțial stopate pe parcursului lunii ianuarie, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. În prezent, pe șantier are loc montarea pavelelor pluviale, iar în paralel sunt desfășurate lucrări de pregătire pentru turnarea ultimei etape a pereților de sprijin și de calibrare a plăcilor de granit pentru placarea treptelor.

scări / Sursa:Primăria Chișinău

Pentru reconstrucția pereților de sprijin și a treptelor a fost turnat circa 900 m³ de beton armat sau 75 la sută din volumul necesar. Astfel, din totalul de 232 de trepte, 109 sunt reabilitate, iar placarea cu marmură a pereților este executată în proporție de 30%.

Responsabilul de implementarea proiectului de reconstrucţie, precum şi beneficiar al proiectului este Pretura sectorului centru.

Reconstrucția Scării de Granit a început în luna iunie 2018 și a fost posibilă în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 de mii de lei, oferit de Consiliul local al Sectorului 1 al municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.


Pub