CEC a susținut decizia Guvernului ca în Canada să fie deschisă o singură secție de votare, la Ottawa

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 12 februarie, hotărârea Guvernului privind deschiderea unei singure secții de votare în Canada, unde moldovenii vor putea vota doar în orașul Ottawa.

Foto: UNIMEDIA

Nemulțumit de această hotărâre s-a arătat membrul CEC, Vladimir Șerban, care a declarat că nici în cadrul ședinței de astăzi, nici de la data de19 februarie nu au fost prezenți reperezentanți ai MAEIE pentru a oferi careva explicații în acest sens.

„Văd că nici astăzi nici un reprezentat MAEIE nu este, suntem ignorați. Mi se pare acest lucru unul ieșit din comun”, a declarat memnrul CEC, Vladimir Șerban.

În replică, președinta CEC, Alina Russu, a declarat că au fost invitați, însă nu sunt cunoscute motivele din care nu au fost prezenți la ambele ședințe.

În acest sens, Șerban a venit cu o propunere în cadrul acestui proiect, unde să fie prezentate careva argumente de Guvern, ce au dus la modificarea inițialei hotărâri CEC, prin care două secții de votare, ce au fost constituite în Canada și sunt extrateritoriale, au fost excluse.

În urma mai multor discuții, în timpul ședinței Vladimir Șerban a părăsit sala invocând că nu este respectat atunci când vine cu careva propuneri.

Într-un final, proiectul de hotărâre modificat prin decizia Guvernului cu privire la organizarea secţiilor de votare din străinătate a fost aprobat.

UNIMEDIA amintește că la data de 11 februarie, Guvernul a aprobat hotărârea prin care a modificat Hotărîrea Guvernului nr. 30/2019 cu privire la organizarea secţiilor de votare din străinătate.

Inițial, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat deschiderea a trei secții de vot în Canada și anume în orașele Montreal, Toronto și Ottawa. Recent însă, Guvernul Canadei a informat că legislația canadiană nu permite deschiderea secțiilor de vot a statelor terțe, în afara misiunilor diplomatice, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.


Pub