Anul acesta, Premiul Nobel pentru Pace are 304 candidați

Premiul Nobel pentru Pace are anul acesta 304 candidaţi, dintre care 219 sunt persoane şi 85 sunt organizaţii, a anunţat Comitetul Nobel din Norvegia.

Foto: The Onion

Este al patrulea cel mai mare număr de candidaţi din istoria de peste o sută de ani a acestui premiu, recordul fiind înregistrat în anul 2016, când au fost 376 de candidaţi, scrie Agepres.

Identitatea candidaţilor poate fi cunoscută numai dacă aceştia aleg să-şi anunţe public candidatura, conform practicii Comitetului Nobel numele candidaţilor fiind publicate abia după 50 de ani de la ediţia dintr-un anumit an.

Premiile Nobel sunt anunţate la începutul lunii octombrie şi decernate în fiecare an pe 10 decembrie, data morţii fondatorului lor, în cadrul a două ceremonii, la Oslo cea a Nobelului pentru Pace şi la Stockholm pentru celelalte cinci premii Nobel.

Amintim că înotătorul moldovean Ion lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori, din prima încercare, a fost propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace.


Pub