România: Lia Olguța Vasilescu își retrage candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, transmite Agerpres.

Foto: Prompt Media

"Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării”, a spus Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat îşi va continua mandatul de deputat PSD de Dolj, pentru a respecta promisiunile făcute alegătorilor în campania electorală.

"Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcţie guvernamentală, dar sunt convinsă că, aşa cum am reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aş fi reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională şi naţională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, a mai precizat membra Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, pe 7 februarie, o scrisoare în care anunţa că a decis să respingă numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu. Şeful statului i-a solicitat premierului să facă o altă propunere.

Vasilescu a anunţat, atunci, că pregăteşte o plângere penală împotriva lui Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu.


Pub