Electorală, în defavoarea școlii
Politic 12 februarie 2019, 22:58 | 12631

Au închis școala și au trimis copiii acasă, ca să meargă la o manifestație electorală a Partidului Democrat. Învățătorii de la Liceul „Ion Pelivan” din satul Răzeni, raionul Ialoveni, au ales să facă politică în timpul orelor de studiu. Unii spun că așa le-a ordonat directorul liceului Natalia Raileanu. Aceasta nu confirmă faptul. ”Este treaba profesorilor”, a declarat la rândul său vicepreședintele PD, Andrian Candu, care a organizat evenimentul.

Marți, ora 11 și 30 de minute. Satul Răzeni. Copiii de la Liceul „Ion Pelivan” și-au luat ghiozdanele și merg voios spre casă.

Corpul didactic al liceului se îndreaptă însă spre Casa de cultură, la o întâlnire cu Andrian Candu. I-am întrebat pe dascăli ce se întâmplă, de ce a fost întrerupt procesul și cum explică ei situația. Unii ne-au spus că totul se face la ordinul directoarei. Alții au preferat să tacă.

Am mers la liceu, unde ni s-a spus că tot colectivul profesoral se află la adunarea organizată de Partidul Democrat.

Cu directorul Liceului „Ion Pelivan” din satul Răzeni, Natalia Raileanu, am vorbit la telefon. Femeia afirmă că procesul educativ nu a fost întrerupt și nu adat nicio indicație, nimănui.

Am cerut explicați și de la fruntașul PD Andrian Candu. Acesta nu cunoaște nimic despre întreruperea orelor de la liceu, iar prezența profesorilor la un eveniment electoral ar fi treaba personală a fiecărui om.

Reprezentanții Ministerului Educației nu au comentat situația, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!