Starea drumurilor naționale. Traseele pe care se circulă cu dificultate

c

În contextul precipitațiilor sub formă de ploaie și ninsoare, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și nu să pornească neechipați la drum.

Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic, începând cu ora 7 până la ora 17, au fost antrenate 38 utilaje speciale, utilizate 212 tone material antiderapant și antrenați 16 muncitori rutieri.

 La această oră toate drumurile naționale sunt accesibile, circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă, cu excepția unui sector de drum, unde sunt înregistrate dificultăți de circulație rutieră din cauza unor conducători auto, care nu respectă prevederile Regulamentului circulației rutiere. Situația respectivă s-a creat pe drumul național M1 Frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontieră cu Ucraina, km 50-56 (în apropierea localității Stejăreni).

 În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

 Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

 De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente