(video) Ruslan Codreanu, despre compania offshore care va livra autobuze pentru Chișinău: „În loc să ne bucurăm, noi căutăm și aici să arătăm cu degetul”

Compania offshore Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord a câștgat licitația de circa 80 de milioane de lei privind achiziționarea a 31 de autobuze pentru municipiului Chișinău. Un material în acest sens a fost publicat de mold-street.com, care vorbește despre licitația de la Primărie. Primarul intermar al capitalei a venit cu o reacție în acest sens la ședința ordinară a serviciilor municipale.

„Tot ce stă în spatele licitației sunt acei 400 de mii de oameni care circulă zilnic cu transportul public

Ultimele autobuze au fost cumpărate în 2006. Vineri a fost stabilită compania care a livrat autobuze în Constanța, în Sibiu, Iași, etc. garanția este de doi ani de zile. Toate speculațiile să rămână speculații. După 13 ani în loc să ne bucurăm că avem transport dotat cu camere video, cu podea joasă, noi căutăm și aici să arătăm cu degetul”, a declarat Ruslan Codreanu.

Menționăm că firma care a câştigat licitaţia are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Acest fapt generează multe semne de întrebare. Este vorba despre o regiune separatistă, cu statut nerecunoscut, similar cu cel al regiunii transnistrene sau Osetia de Sud.


Pub