(video) Candidatul Viorel Savva, despre declarațiile privind foștii săi clienți: „Oare nu era clar pentru toată lumea că e un tertip eletoral prin care încerc să captez atenția mass-mediei?”

Candidatul independent pe circumscripția nr.51, SUA, Canada, avocatul Viorel Savva, a venit cu unele precizări la declarația sa în care a spus că va divulga informații compromițătoare despre procurori, judecători și foști clienți de ai săi, dacă aceștia nu îi vor finanța campania electorală. Savva a spus că declarația a fost „un tertip electoral”, prin care a încercat să capteze atenția presei.

Foto: Facebook/ Viorel Savva

Candidatul acuză unele surse mass-media că din toată campania acestuia „a reținut o singură declarație” pe care a făcut-o „la limita disperării”.

„Oare nu era clar pentru toată lumea că e un tertip eletoral prin care încerc să captez atenția mass-mediei. [...] Oare chiar credeți că toți acești procurori și judecători vor sta în rând să îmi finanțeze campania? Campania mea e susținută de familia mea, de mine, noi prezentăm toate rapoartele”, a spus Viorel Savva.

„Poate sunt primul candidat în istoria Republicii Moldova, care a admis că a permis unele incălcări în activitatea sa profesională, că a fost parte a unui sistem putred și vicios, altfel spus a slujit rău. Ca să fiu și mai direct, da, într-adevăr am intermediat acte de corupție. Am luat bani de la clienții mei și i-am transmis procurorilor, judecătorilor. E ceva nou că în Republica Moldova avocații nu sunt altceva decât intermediari între clienți și procurori și judecători?”, a spus Viorel Savva.

Savva a mai spus că a început „țintirea în procurori și judecători cu mult înaintea campaniei electorale”.

Cadidatul din diasporă a făcut și un apel către avocați să iasă public cu denunțuri față „de acest regim criminal”. „Dacă Plahotniuc va rămâne fără sistemul judecătoresc, el este gol. Iată de ce voi încerca să distrug acest sistem din interior. Iată de ce voi cere protecția statului american. Iată de ce voi lupta până la ultima picătură de sânge”.

Recent, Viorel Savva a scris pe Facebook că va divulga informații despre foștii săi clienți, în cazul în care aceștia nu-i vor finanța campania electorală.


Pub