(video) Are sau nu Valeriu Ghilețchi vreo legătură cu deschiderea secțiilor de vot în regiunea bisericilor din SUA? Ce spune candidatul indepentent în circumscripția nr.51

Candidatul din circumscripția nr. 51, Valeriu Ghilețchi, susține că nu este implicat în decizia CEC-ului de a deschide cel puțin opt din cele 12 secții de votare din SUA în regiunea bisericilor sau centrelor religioase baptiste. Mai mult, dânsul susține că aceasta e o practică obișnuită în America.

„Nu am fost deloc implicat sau consultat în selectarea acestor locuri. În cea mai mai mare parte, aceste secții au fost păstrate încă din alegerile anterioare. Există o practică în SUA. Atunci când sunt organizate alegeri în America, toate secțiile se deschid în biserici. Vreau să remarc că în ultimele alegeri, mii de voturi au fost date pentru doamna Sandu, în aceleași biserici, dar nimeni nu a reproșat”, a menționat Valeriu Ghilețchi.

În acest sens, candidatul a menționat că „este mult prea evident că are de a face cu un atac mediatic atât în adresa sa, cât și în adresa comunitații creștine din care fac parte”.

„În acest context, fac un apel către organele competente să intervină pentru a stopa aceste acțiuni care încalcă flagrant cadrul legal.

Totodată, mă adresez către toți alegătorii din Circumscripția 51 să nu se lase intimidați, să fie uniți și să participe masiv pe 24 februarie la alegeri ca să învingem și să ne apărăm drepturile fundamentale care ne sunt amenințate de către unele forțe ultra liberale și anti creștine”, a mai adăugat Ghilețchi.

De menționat că Valeriu Gilețchi a condus timp de mulți ani Biserica Baptistă din Moldova și apoi a devenit Președinte al Federației Europene Baptiste.

Astfe, decizia de a deschide secțiile de vot anume în preajma bisericilor a trezit mai multe crtici.

„Asemenea inginerii electorale creează condiții net superioare pentru Valeriu Ghilețchi comparativ cu alți candidați”, a spus politologul Dionis Cenușă.

Precizăm că pe aceeași circumscripție și-a înaintat candidatura Dumitru Alaiba din partea Blocului electoral ACUM, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, Ghilețchi Valeriu, Moroșanu Ghenadie de la PDM, Vartanean Gaik, PSRM, Rodica Rusu de la Partidul ȘOR, cât și candidații independenți: Neaga Petru, Bînzar Oleg, Savva Viorel, Grozav Gheorghi, Perov Valeri, Palancica Roman, Ana Vasilachi, Valentin Ganea, Alexandrin Patron.


Pub