(video) Cel mai scump Ferrari F40 a devenit o versiune de curse cu 720 de CP

În weekend-ul care a trecut, casa RM Sotheby’s a organizat o nouă ediţie anuală a unei licitaţii de maşini, care a fost şi cea mai profitabilă din toate timpurile.

În total au fost expuse aproximativ 100 de automobile şi chiar dacă nu s-au vândut toate, rezultatele evenimentului au fost record – 32.4 milioane de euro. Cea mai valoroasă maşină a devenit un Ferrari F40 LM.

Foto: rmsothebys.com

În 1987, Ferrari şi-a sărbătorit aniversarea de 40 de ani și pentru a marca acest eveniment frumos au lansat o maşină stradală, una dintre cele mai necompromițătoare făcute vreodată – F40. Împrumutând tehnologii dezvoltate pentru maşinile de curse din programul Group B 288 GTO Evoluzione, nu a fost o surpriză atunci când numele evocat F40 LM s-a făcut cunoscut în cele din urmă pe circuit în 1989, asta fiind mai degrabă dorinţa dealerului francez Ferrari Charles Pozzi, decât cea a constructorului italian.

Dezvoltat de atelierul Michelotto, F40 LM a beneficiat de nişte turbo compresoare IHI şi intercoolere mai mari, dar şi de un sistem avansat de injecţie Weber-Marelli, toate sporind puterea de la 478 la 720 de CP. Citeşte continuarea istoriei interesante a automobilului, pe AutoBlog.MD


Pub