Igor Dodon, invitat la cea mai importantă conferință internațională de securitate, la München

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va pleca la sfârșitul acestei săptămâni la Munchen, unde va participa la una dintre cele mai importante reuniuni internaţionale. Șeful statului va fi prezent la Conferinţa de securitate de la München, forumul mondial de dezbatere a crizelor şi conflictelor de pe glob şi a politicii de securitate.

Foto: UNIMEDIA

Conferinţa de securitate de la München se va desfășura în perioada 15-17 februarie.

„Am fost și eu invitat. La acest eveniment important vor fi prezente numeroase persoane oficiale. Avem planificate multe vizite oficiale și neoficiale, nu voi oferi detalii”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu pentru Accent TV.

De asemenea, Dodon a adăugat că cel mai probabil la întoarcerea de la München va trece pe la Moscova, pentru a-i aduce pe piloții moldoveni acasă.

Conferinţa de securitate de la München este o platformă unică la nivel mondial a elitei internaţionale în materie de politică de securitate. În niciun alt loc din lume nu se reunesc, într-un spaţiu atât de restrâns, atât de numeroşi reprezentanţi ai guvernelor, chiar şi inamice, şi experţi în materie de securitate.


Pub