Andrian Candu îl acuză pe Igor Dodon că ar profita electoral în urma eliberării piloților moldoveni din Afganistan

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a acuzat astăzi pe președintele Igor Dodon că ar profita electoral în urma eliberării celor doi piloți moldoveni, care au fost ținuți ostatici timp de trei ani, din Afganistan.

Într-o transmisiune live pe Facebook, Andrian Candu a declarat că autoritățile noastre au depus eforturi pentru eliberarea cetățenilor noștri,  au ținut legătura cu familiile acestora și după aceste eforturi aceștia au fost eliberați. Dar, cu regret, în ultimul moment cineva a intervenit și ostaticii noștri noștri au ajuns la Moscova.

„Președintele Dodon ține ostaticii noștri ca ostatici electorali ca să profite de eliberarea lor. Vreau să atrag atenția că astfel de acțiuni sunt ilegale, Asta poate fi considerată chiar o crimă: să intervii în tot ceea ce au lucrat autoritățile astfel încât drumul spre Chișinău să fie redirecționat la Moscova , ca cineva să profite electoral de chestiunea aceasta”, a menționat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a adresat un mesaj către șeful statului în care îl atenționează că este cinic și ilegal să țină cetățenii noștri la Moscova ca ostatici electorali.

„Iată de ce mă adresez , dle președinte Dodon, pe lângă simpatii și antipatii politice sunteți reprezentantul unei instituții a statului și ceea ce faceți: țineți cetățenii noștri la Moscova ca ostatici electorali, este deja cinic și pe de altă parte ilegal”, a spus Andrian Candu.

Reamintim că astăzi președintele Igor Dodon a anunțat la un briefing de presă că doi piloţi moldoveni, răpiţi în Afganistan în 2015, au fost recuperaţi acum două zile şi se află acum la Moscova.

Șeful statului a mai spus că piloții se află în spital din Moscova. „Starea sănătății e bună. Lucrează medicii cu ei”, a spus el.

Amintim că pe 24 noiembrie 2015 un elicopter al unei companii din R. Moldova, la bordul căruia se aflau 21 de persoane, inclusiv trei moldoveni, a efectuat o aterizare de urgenţă în Afganistan, iar persoanele de la bord au fost luate ostatice.

Patru persoane au fost ucise. Printre cei decedați a fost și căpitanul echipajului, Oleg Groza.