Image-Description
Calendare cu Putin și Dodon, distribuite în regiunea transnistreană în plină campanie electorală
Politic 11 februarie 2019, 15:50 | 2312

Președintele Igor Dodon și-a amintit subit de cetățenii din stânga Nistrului chiar în ajunul alegerilor parlamentare. În regiunea transnistreană sunt distribuite calendare în care șeful statului apare alături de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar și de patriarhul Kiril. Și asta deși Dodon a anunțat public că nu se implică în campania electorală.

Imaginile au fost publicate de Eleonora Cercavschi, candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pe circumscripția nr. 47, care cuprinde orașele Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol.

Pe lângă calendare, sunt distribuite și materiale care promovează așa-zisa amnistie imigrațională din partea Rusiei pentru cetățenii moldoveni.

„Aceste materiale au fost răspândite în Transnistria”, afirmă directoarea Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol. Comisia Electorală Centrală nu a comentat deocamdată aceste acțiuni ale președintelui.

Săptămâna trecută, Comisia l-a atenționat pe Dodon să nu se implice în campania electorală și a avertizat PSRM privind utilizarea resurselor administrative ale Președinției.

Precizăm că, la alegerile parlamentare care se desfășoară în baza sistemului mixt au fost create două circumscripții uninominale și în regiunea transnistreană.

Opinia ta contează. Comentează!