05:28:33 25.04.2024
Stiri

Usatîi CONFIRMĂ declarațiile lui Candu în ceea ce-i privește pe piloții ținuți în captivitate în Afganistan? „Cel care i-a ținut până la alegeri, iar pentru asta a plătit BANI, este un TICĂLOS”

Politică 11.02.2019 19:06 Vizualizări3109 Autor: Ziarul National
Usatîi CONFIRMĂ declarațiile lui Candu în ceea ce-i privește pe piloții ținuți în captivitate în Afganistan? „Cel care i-a ținut până la alegeri, iar pentru asta a plătit BANI, este un TICĂLOS”


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, consideră că piloții moldoveni, luați ostatici de talibanii afgani acum trei ani și jumătate, urmau să fie eliberați mai devreme, dar cineva ar fi „plătit bani” pentru că aceștia să fie aduși în R. Moldova în plină campanie electorală.

„Mă bucur nespus de mult că piloţii moldoveni au fost eliberați. În aprilie 2018 v-am spus că vor fi ţinuţi captivi până la alegerile parlamentare, iar eliberarea lor va fi transformată PR electoral. Mulțumesc tuturor celor care au participat la eliberarea cetățenilor din Moldova. Vorbesc despre oameni din diferite țări... feţele lor nu vor fi afişate la TV... Iar cel care i-a ţinut până la alegerile din Moldova, iar pentru asta a plătit bani, este un ticălos”, a scris Usatîi pe pagina sa de facebook.

De menționat că președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că cei doi piloți moldoveni, luați ostatici de talibanii afgani încă în 2015, au fost eliberați în urma unei operațiuni secrete desfășurate de serviciile speciale ale Federației Ruse.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a dezvăluit că cei doi piloți moldoveni urmau să fie eliberați acum patru luni, însă președintele Dodon ar fi blocat acest lucru.

„Pot să vă spun că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum 4 luni, când autoritățile moldovene au finalizat negocierile, însă, în ultimul moment, s-a blocat totul. Cineva le-a zis răpitorilor să-i mai țină puțin și să-i trimită acasă prin Moscova. Autoritățile noastre încearcă de 4 luni să afle cine a generat această situație de blocaj și cu ce scop. Astăzi este foarte clar cine. Este vorba de Igor Dodon, care a dorit ca ei să revină acasă doar în timpul campaniei electorale și să se folosească de acest lucru în mod cinic. Autoritățile R. Moldova urmează să analizeze toată această situație și să dea calificative legale modului în care Igor Dodon s-a folosit de pârghii cinice pentru a-i răpi din nou din drumul lor spre R. Moldova. Această acțiune este un act penal criminal. La fel cum un act de gravitate extremă este și modul în care Dodon exercită presiuni asupra lor să facă declarații care ar fi favorabile PSRM-ului în campania electorală”, spunea astăzi Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md