/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Ce spun locuitorii din Ialoveni despre ruta de troleibuz, lansată acum câteva zile

missing
11 februarie 2019, ora 17:57

Lansate cu mare fast vinerea trecută, cele trei troleibuze din Ialoveni împart locuitorii orașului în două tabere. Unii se bucură că, în sfârșit, au scăpat de îmbulzeala din trafic, alții în schimb presupun că acesta ar fi un cadou electoral. Primarul de Ialoveni, care anterior a lăudat-o pe candidata democraților Monica Babuc pentru aducerea troleibuzelor în oraș, susține ca lansarea nu are conotație electorală. Între timp, autoritățile municipale au precizat că troleibuzele au fost proaspăt asamblate și nu luate de pe alte curse, asa cum s-a vehiculat pe rețele de socializare.

Unii locuitori din Ialoveni spun că introducerea unei rute de troleibuz era indispensabilă, pentru că microbuzele sunt arhipline, mai ales în orele de vârf.

Mergi, toți te calcă pe picioare”;

„Lumea greu ajungea la lucru”;
„În orice caz, este comod. Am urcat și nu am înghețat”.

Nu toți însă au apreciat lansarea troleibuzelor, preferând să circule, ca și până acum, cu microbuzele: „Acum e fățărnicie înainte de alegeri. Tot timpul ni s-au mâjit ochii. Eu cred că după alegeri o să dispară”.

În apărarea sa, primarul de Ialoveni spune că din 2015 a apelat la autoritățile de la Chișinău, inclusiv la Pavel Filip, dar și la Chiril Gaburici, pe atunci premier, pentru a rezolva problema cu transportul public din Ialoveni. A ținut să ne prezinte chiar și demersurile înaintate.

Totodată, edilul orașului ne-a explicat cum ar fi reușit Monica Babuc să rezolve problema. De altfel, de câteva zile Sergiu Armașu apare pe un panou electoral, alături de Monica Babuc, candidata PD-ului pe circumscripția Ialoveni.

SERGIU ARMAȘU, PRIMARUL ORAȘULUI IALOVENI: „Are capacități și noi ne bucurăm, bravo dumneaei că a putut să rezolve. Înseamnă că a bătut și ea la uși, s-a rugat. Dumneaei s-a expus asupra faptului că a discutat cu consilierii municipali, fiecare în parte”.

Anterior, și democrata a precizat pentru jurnaliști că a reușit aducerea troleibuzelor după ce ar fi convins consilierii municipali.

Subiectul a fost comentat astăzi și de primarul interimar general. Ruslan Codreanu susține că cele trei troleibuze au fost asamblate recent, în timp ce pe o rețea socială se vehiculase că ar fi fost luate de pe alte rute.

RUSLAN CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR GENERAL MUNICIPIUL CHIȘINĂU: „S-a manipulat foarte mult și continuă să se manipuleze în campanie electorală. V-am spus: Este meritul angajaților și am dat citire numelor angajaților, care au depus tot efortul ca troleibuzele să meargă”.

Primarul de Ialoveni susține că, pe lângă cele trei troleibuze, pe ruta 36 urmează să apară încă două unități de transport.

Reporter: Ana Sârbu;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram