/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Socialiștii au protestat față de avertismentul pe care l-au primit de la CEC. Ce spune președinta instituției

11 februarie 2019, ora 19:25

Aceste lucru este o sfidare a democrației, a Constituției, a libertății, a cetățenilor, am venit să spunem rușine!”, Vlad Batrîncea, candidat PSRM pe circumscripția 28 Chișinău.

Pe scena improvizată au ținut discursuri mai mulți candidați. Socialiștii au acuzat democrații că folosesc resurse administrative și au cerut eliminarea din cursa electorală a lui Andrian Candu și a lui Pavel Filip.

Unul Candu care se consideră președinte de Parlament merge și pe lista democraților și pe altele și ne învață cum să trăim. Pavel Filip care este și prim-ministru, încălcând astfel prevederile legislației electorale, care se află și pe listă de partid și pe circumscripție”, Ion Ceban, candidat PSRM pe lista națională.

Din cauza sutelor de protestatari, accesul în preajma Comisiei Electorale a fost blocat parțial.

„Am venit pentru că vor să excludă partidul nostru de la alegeri și partidul nu este din 3, 5 oameni”.

„Vrem dreptate, dar de ce vor să ne dea partidul nostru jos? Ce-a spus CEC în decizia lor vineri, despre care este vorba aici? – Nu știu, nu pot să vă spun”.

„O venit lumea, am venit și eu. Ne-o chemat, să facem mai bine”.

După discursuri, socialiștii au depus la CEC și contestații în care s-au plâns pe unii contracandidați. De partea cealaltă, președinta CEC, Alina Russu, a declarat că președintele parlamentului și prim-ministrul nu sunt obligați de lege să degreveze din funcție în timpul campaniei, iar acțiunea socialiștilor ar fi una electorală.

Noi tratăm activitatea de astăzi, organizată de către un concurent electoral, înscris oficial în cursa electorală, drept strategie de campanie electorală și nu vom comenta acțiunile respective”, Alina Russu, președinta CEC.

Iar purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a comentat că socialiștii își doresc vizibilitate cu acest protest, dar și să beneficieze în continuare de susținerea lui Igor Dodon, fără a fi sancționați. CEC-ul a aplicat vineri un avertisment atât Partidului Socialiștilor, cât și lui Igor Dodon pentru faptul că ar utiliza resurse administrative ale Președinției. CEC a reacționat în acest mod la o sesizare depusă de Partidul Liberal și Partidul Șor.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram