(video) Patru ani în fotoliul de deputat. Cum au luptat aleșii poporului împotriva corupției: „Am crezut că aveți întrebări mai serioase”

Patru ani au stat în fotoliul de deputat. În acest sens, ZdG i-a întrebat pe mai mulți aleși ai poporului cum au luptat în tot acest timp împotriva corupției, care era și continuă să mai fie una dintre cele mai grave probleme în Republica Moldova.

„Sunt organele care se ocupă cu asta. Toate legile care erau legate de corupție, le-am susținut”, a menționat democratul Constatin Țuțu.

„Votând legile care au fost votate de către majoriteatea. Deja noulParlament va analiza”, a susținut deputatul PD, Vladimir Hotineanea.

„În primul rând, Parlamentul trebuie să lucreze așa cum ar trebui, ci nu cum doresc unii să activeze. Vedeți ce fac astăzi? Grăbesc numirea oamenilor săi, deși aceștia ar trebui să muncească cu un alt Parlament”, a spus comunistul Oleg Reidman.

Totuși, democratul Sergiu Sîrbu s-a arătat mai optimist. Dânsul a susținut că fenomenul corupției nu este una dintre cele grave probleme din Republica Moldova.

„Am votat o sumedenie de legi. Probabil cele mai dure legi din tot spațiul european”, a susținut Sîrbu.

„Am cerut de nenumărate ori să vină persoanele responsabile să raporteze în Parlament despre starea lucrurilor. Cu părere de rău, lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a declarat deputatul PLDM, Tidor Deliu.


Pub