(video) Oleg Brega: „Mafia de la guvernare pregătește fraudarea alegerilor în Italia”

Activistul civic și candidatul independent pe circumscripția nr. 50, Oleg Brega, susține că se pregătesc fraudarea alegerilor din Italia. În acest sens, dânsul a primit o declarație în care să semneze pentru retragerea liderei PAS, Maia Sandu, care este candidată pe aceeași circumscripție, din cursa electorală în favoarea altei candidate independente și anume a Valentinei Geamăn.

Foto: UNIMEDIA

„Am destule temeiuri să cred că se pune la cale fraudarea alegerilor, în Italia, unde s-au deschis 29 de secții de votare. Am primit o primit o propunere de a semna o declarație în care Maia Sandu să se retragă din cursă”, menționează Oleg Brega.

Astfel, activistul susține că această propunere vine din partea Valentinei Geamăn, care este candidat pe circumscripția nr. 50, Europa de Vest.

„Am primit textul de la dna Geamăn, l-am citit, nu am fost de acord cu el. Am decis să văd cine a fost ultima persoană ce a redactat acest text. Documentul este creat de Laura Moraru, iar ultima redactare a fost făcută de Stela Stîngaci. Dacă despre Laura Moraru nu cunoaștem nimic, dar de Stela Stîngaci cunoaștem că este actuala ambasadoare a Republicii Moldova la Roma, Italia”, a mai adăugat Brega.

Oleg Brega susține că are suspiciuni că ambasadoare RM la Roma, care este și candidat independent pe circumscripția nr. 50, ar fi, de fapt, din partea Partidului Democrat.

De asemenea, activistul civic a făcut o comparație dintre două sondaje cu candidații de pe circumscripția nr. 50 în care rezultate sunt diferite, iar unii candidații se ridică în top în mod miraculos.

„Situația aceasta pe mine mă îngrijorează. Mă întreg dacă nu cumva mafia de la guvernare pregătește o mare diversiune și fraudarea alegerilor în circumscripția noastră nr.50”, a mai menționat Brega.

În concluzie, activistul a făcut un apel către diaspora din Italia, care vor ieși la vot.

„Rog pe acei care vor merge la vot în Italia să fiți cu ochii în patru. Să fiți atenți câți vin la vot, măcar într-o oră. Verificați dacă au actele valabile, pentru că e foarte posibil ca unora să i să se permită să voteze cu pașapoartele expirate”, a conchis Brega.


Pub