CEC deschide cel puțin 8 dintre cele 12 secții de votare din SUA la biserici baptiste: Legăturile cu candidatul Valeriu Ghilețchi

Dintre cele 12 secții de votare care se vor deschide la alegerile pentru alegerile parlamentare din Statele Unite, cel puțin opt vor fi deschise la biserici, centre religioase și locuri de reședință compactă pentru membrii comunității baptiste - oameni din Moldova. În același timp, unul dintre candidații din aceeași circumscripție, Valeriu Ghilețchi, a condus timp de mulți ani Biserica Baptistă din Moldova, scrie NewsMaker.

Foto: UNIMEDIA

În unele cazuri, numele instituției religioase în care se află secția de votare este indicat direct în adresă. Pentru alte secția de votare , informațiile detaliate nu sunt specificate și pentru a afla afilierea lor, NM a trebuit să "viziteze" aceste locuri în Google Maps.

De exemplu, secția de votare 51/7 din Chicago este situat în Centrul Baptist al Academiei Creștine Logos. Centrul este deținut de Biserica Baptistă Romano-Americană și este condus de pastorul Daniel Chiu.

Pentru secția de votare numărul 51/9 din Atlanta, fost aleasă clădirea Lawrenceville First Baptist Church, unul dintre pastori și directori este Radu Coliba, originar din Moldova.

Nu este specificată adresa secției de votare nr. 51/12 din Springfield pe site-ul CEC. În schimb, există o etichetă: TBC Springfield. Discursul pare să fie despre Biserica Baptistă Trinitate (TBC), care este într-adevăr localizată în Springfield.

Secția 51/13 din Portland este situată direct la complexul Bisericii Baptiste Powellhurst.

Secția de votare numărul 51/14 din Asheville, Carolina de Nord. Situat la Centrul de Resurse Baptiști Baptiști. Pe site - ul Asociației Baptiste Buncombe, biserica este desemnată drept "Prima Biserică Baptistă Misionară din Moldova". Și pastorul este un localnic din Moldova, Mikhail Tirgoale.

Pentru locația parcelei 51/15 din Minneapolis, a fost aleasă Biserica Harul, aparținând Bisericii Baptiste Române Grace. Persoana de contact din datele de pe site-ul CEC a indicat pastorul acestei biserici Stepan Makary. În ultimele luni, el a găzduit în repetate rânduri candidatul Valeriu Ghilețchi, cu care are relații de prietenie .

Continuarea articolului o puteți citi pe NewsMaker.


Pub