/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum de aderare la UE, peste 46% dintre moldoveni ar vota pentru

missing
10 februarie 2019, ora 17:26

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova s-ar organiza un referendum pentru a întreba populația opinia despre aderarea la Uniunea Europeană, 46,9% dintre moldoveni ar vota pentru, iar 25,9 s-ar pronța împotrivă. Cel puțin așa arată datele celui mai recent Barometru de Opinie Publică, făcut public săptămâna curentă. 

Din numărul total de respondenți, 19,1% au declarat că nu au luat o decizie privind o eventuală aderare la UE, iar alte 7,1% spun că nu ar participa la scrutin. 1% dintre participanții la sondaj nu au răspuns la această întrebare.

Totodată, 59% dintre respondenții BOP spun că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt bune sau foarte bune. Peste 26% dintre participanții la sondaj nu au răspuns la această întrebare.

Întrebați dacă Republica Moldova ar fi avantajată sau dezavantajată dacă va deveni membru al UE, peste 47% au spus că va avea mai multe sau doar avantaje, iar peste 25% consideră că ar avea mai multe sau doar dezavantaje. Ponderea celor care nu au răspuns este de peste 27%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram