image
Sursa foto: mediafax.ro

Forţele Democratice Siriene vor ataca ultima enclavă a militanţilor Stat Islamic în Siria, după evacuarea civililor

Forţele Democratice Siriene, o alianţă de miliţii kurde şi arabe, vor ataca ultima enclavă a militanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic după ce toţi civilii vor fi evacuaţi, a informat un oficial SDF, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Ultimul teritoriu controlat de militanţii Stat Islamic este în apropierea localităţii Baghouz.

SDF nu a menţionat când vor fi evacuaţi civilii. Majoritatea acestora sunt membrii familiilor militanţilor Stat Islamic.

"Desigur există un coridor sigur, iar civilii ies zilnic şi acest lucru reduce numărul lor în Baghouz. Vom lansa un atac pentru a pune capăr prezenţei Daesh, sau se vor preda singuri. Nu există o altă opţiune pentru ei. Confirmăm că nu există negocieri şi nici intenţia de a negocia", a adăugat SDF, scrie mediafax.ro.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că se aşteaptă la un anunţ oficial săptămâna viitoare, potrivit căruia coaliţia care luptă împotriva militanţilor islamici a recuperat întreg teritoriul deţinut anterior de grupul extremist

Recent, Donald Trump a decis retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali americani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: