image
Sursa foto: reuters.com

Angela Merkel anunţă că statele UE au ajuns la un acord privind reglementarea proiectului Nord Stream 2

Statele din Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind reglementarea gazoductului Nord Stream 2, a informat cancelarul german Angela Merkel, fără a da mai multe detalii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Am ajuns la un acord, iar acest lucru a fost posibil datorită faptului că Germania şi Franţa au lucrat împreună", a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă.

Polonia, Ucraina şi statele baltice se tem că proiectul va creşte dependenţa Europei de gazul provenit Rusia şi va ajuta Kremlinul să obţină un venit suplimentar de câteva miliarde de dolari în plus.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania, în luna iulie, că este "prizonieră" a Rusiei din cauza dependenţei faţă de gazele naturale şi a cerut oficialilor de la Berlin să renunţe la gazoductul Nord Stream 2, scrie mediafax.ro.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: