(video) Comisia Electorală Centrală a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare din țară

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, 09 februarie curent, tirajul buletinelor de vot la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 pentru secțiile de votare din circumscripțiile uninominale nr. 1-48. În total, urmează a fi tipărite 11 863 788 buletine de vot.

„Alegătorii vor avea câte patru buletine de vot. Două vor fi destinate pentru scrutin, iar altele două pentru referendumul republican consultativ. Astfel, pentru a asigura secțiile de votare cu numărul necesar de buletine de vot, astăzi Comisia a aprobat tirajul buletinelor. În acest sens, vom avea circa 11 863 788 buletine de vot. Vreau să atrag atenția că am aprobat tirajul pentru secțiile de votare din Republica Moldova. La data de 2 februarie a fost aprobat cel pentru secțiile de votare de peste hotare”, a menționat Alina Russu.

Potrivit președintelui CEC, începând cu data de 20 februarie buletinele de vot vor fi transmite Consiliilor Electorale de Circumscripție, iar ulterior secțiilor de vot.


Pub