Politologul Dionis Cenușă, despre deschiderea secțiilor de votare în preajma bisericilor din SUA: „Asemenea inginerii electorale creează condiții net superioare pentru Valeriu Ghilețchi”

Asemenea inginerii electorale creează condiții net superioare pentru Valeriu Ghilețchi comparativ cu alți candidați. Declarația aparține politologului Dionis Cenușă în legătură cu decizia CEC de a deschide cel puțin opt din cele 12 secții de votare în regiunea bisericilor sau centrelor religioase baptiste.

Foto: UNIMEDIA

De menționat că unul din candidații din circumscripția nr. 51 „SUA și Canada" este Valeriu Gilețchi care a condus timp de mulți ani Biserica Baptistă din Moldova și apoi a devenit Președinte al Federației Europene Baptiste. Astfe, decizia de a deschide secțiile de vot anume în preajma bisericilor a trezit mai multe crtici.

Dionis Cenușă / Sursa:fb

Deocamdată, Valeriu Ghilețchi nu a venit cu o reacție.

De menționat că pe aceeași circumscripție și-a înaintat candidatura Dumitru Alaiba din partea Blocului electoral ACUM, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, Ghilețchi Valeriu, Moroșanu Ghenadie de la PDM, Vartanean Gaik, PSRM, Rodica Rusu de la Partidul ȘOR, cât și candidații independenți: Neaga Petru, Bînzar Oleg, Savva Viorel, Grozav Gheorghi, Perov Valeri, Palancica Roman, Ana Vasilachi, Valentin Ganea, Alexandrin Patron.


Pub