miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFalcon Pro - fungicid sistemic la prevenirea și combaterea bolilor din culturile de grâu...

Falcon Pro – fungicid sistemic la prevenirea și combaterea bolilor din culturile de grâu și orz

Recomandate

Falcon Pro este un fungicid sistemic, elaborat de compania Bayer, aplicat pentru prevenirea și combaterea bolilor foliare și ale spicului din culturile de grâu, orz și orzoaică.

  • Substanţe active: protioconazol 53 g/l + spiro­xamină 224 g/l + tebuconazol 148 g/l.
  • Formulare: EC (concentrat emufsionabil)
  • Certificat de omologare: Nr. 02-0564 din 17.08.2016
  • Denumirea veche: Soligor EC 425

Mod de acțiune

Falcon Pro conține trei substanțe active cu proprietăţi sistemice. La nivel microbiologic, modul de acţiune al acestor substanţe active asupra unei game largi de patogeni este diferit, de aceea pot fi combătute cu succes formele rezistente la alte fungicide, produsul fiind indicat în strategiile antirezistenţă. La scurt timp după aplicare, cele trei componente active pătrund în ţesuturi, fiind translocate ascendent (acropetal) prin xilem în toată planta, inclusiv în ţesuturile de creştere.

Spiroxamina conduce la accelerarea penetrării în plantă şi la rezistenţa la spălare prin precipitații. Protioconazol se caracterizează printr-o excepţională acţiune preventivă, curativă şi eradicativă. Falcon Pro are acţiune preventivă, curativă şi eradicativă asupra unei game largi de patogeni, asigurând protecţia pe o perioadă lungă de timp.

Mod de utilizare

Fungicidul Falcon Pro se utilizează la avertizare sau la apariţia primelor simptome de boală, în intervalele fenologice indicate mai sus. Se aplică 1-2 tratamente foliare terestre, preventiv sau curativ, pe întreaga suprafaţă. Intervalul minim între tratamente este de 14 zile, intervalul de aplicare este cuprins între sfârşitul înfrăţitului şi sfârşitul (BBCH 29-BBCH69) pentru grâu şi sfârșitul înfrăţitului – începutul înfloritului pentru orz (BBCH 29-BBCH 61). Tratamentul care se efectuează în perioada de înflorire are drept scop prevenirea şi combaterea fuzariozei spicelor de grâu. Termenul de aşteptare până la recoltare constituie 30 zile.

Bayer
Bayerhttps://agrobiznes.md/bayer
Reprezentanţa Companiei „BAYER” SRL Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 196 MD-2004, mun. Chişinău Tel: 022 212 354; 022 211 155; 069 300 529 sau 069 914 093 Email: [email protected]

Citește și ›

Advertoriale