image
Sursa foto: pinterest.com

Kevin Spacey, acuzat de agresiune sexuală, cere anularea procesului; Actorul se simte „vulnerabil”

Actorul Kevin Spacey a cerut anularea unui proces în care este acuzat de agresiune sexuală, pe motiv că el este cel vulnerabil în ceea ce priveşte încălcarea dreptului la viaţă privată şi că va fi prejudiciat dacă numele reclamantului nu este făcut public.

În urmă cu trei luni, înainte ca Spacey să fie pus sub acuzare de autorităţile din statul american Massachusetts pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani, actorul a fost dat în judecată de un maseur, relatează mediafax.ro.

Acesta a spus că starul l-a obligat să îi atingă organele sexuale, în timpul unei petreceri la o reşedinţă privată din Malibu.

Actorul a cerut, ieri, anularea acestui proces, pe motiv că reclamantul se află sub protecţia anonimatului.

Constituţia americană le oferă acuzaţilor dreptul de a cunoaşte numele celor care îi reclamă, cel puţin în contextul unor infracţiuni. Totuşi, în unele state americane, precum California, unde maseurul l-a dat în judecată pe Spacey, reclamanţii pot alege să acţioneze pe cineva în justiţie sub protecţia anonimatului, sub un pseudonim.

Spacey a motivat că, în prezent, locuieşte în Baltimore, unde nu este permisă utilizarea unui pseudonim.

Următoarea etapă în acest proces îl priveşte pe reclamant, care trebuie să dovedească faptul că are dreptul să rămână anonim.

Pe 7 ianuarie, Kevin Spacey s-a prezentat la o audiere la un tribunal din Nantucket, Massachusetts, unde a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani, în 2016.

Actorul în vârstă de 59 de ani - acuzat de indecenţă, molestare şi lovire, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi înregistrarea ca agresor sexual - a pledat nevinovat.

Următoarea audiere în acest caz a fost stabilită pentru 4 martie.

Victima este fiul minor al unei prezentatoare a postului american Boston TV, iar aceasta este prima inculpare a lui Kevin Spacey de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii de abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi.

Spacey mai este investigat de poliţia din Los Angeles pentru o acuzaţie de abuz sexual, într-un alt incident care a avut loc în 2016. O acuzaţie similară a fost respinsă de procurori pentru că era vorba de un presupus incident din 1992, iar fapta ar fi fost prescrisă.

Kevin Spacey este investigat şi de poliţia britanică, după ce mai mulţi bărbaţi l-au acuzat de diverse abuzuri sexuale săvârşite pe când era director artistic la Teatrul Old Vic din Londra, în perioada 2004 - 2015.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a dispărut din viaţa publică după un val de acuzaţii de abuz sexual care i s-au adus la sfârşitul anului 2017. Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects". Pentru rolul lui Francis Underwood din "House of Cards", actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: